Si të pastroni cache?

Fshini cache-in e shfletuesit në një kompjuter

Kur shfletoni në internet dhe vizitoni sajte të ndryshme, shfletuesi juaj ruan disa përmbajtje dhe të dhëna në ruajtje të përkohshme. Kjo ruajtje e përkohshme quhet “cache”. Për të hequr qafe pushin, duhet të pastroni cache-në herë pas here. Në udhëzuesit e mëposhtëm hap pas hapi do t’ju tregojmë se si ta arrini këtë në shfletues të ndryshëm në kompjuterin tuaj.

Si të pastroni cache në Google Chrome

Fshini cache-in e shfletuesit me një shkurtore.

Mënyra më e shpejtë për të hequr qafe të dhënat e memories në Google Chrome është opsioni “Pastro cache të shfletuesit”. Ju mund të përdorni këtë funksion me shkurtoren e mëposhtme:

Shtypni tastet [Ctrl], [Shift] dhe [Del]. Sigurohuni që të shtypni të gjithë tastet menjëherë.

Hapet një dritare e re: “Pastro cache të shfletuesit”.

Këtu mund të zgjidhni në menynë rënëse të sipërme, për të cilën periudhë kohore dëshironi të fshini të dhënat e cache. Ju mund të zgjidhni midis “orës së fundit”, “ditës së fundit”, “javës së kaluar”, “katër javëve të fundit” ose “të gjitha”.

Nëse dëshironi të fshini të gjithë datën e cache-it, zgjidhni “të gjitha”.

Kontrolloni kutinë përpara “Imazhet dhe skedarët në cache”.

Paraqisni zgjedhjen tuaj duke klikuar butonin “Fshi të dhënat e shfletuesit”.

Rifresko faqen tuaj.

Si të pastroni cache në Mozilla Firefox

Nëse disa faqe interneti shkaktojnë probleme gjatë ngarkimit ose nuk shfaqin përmbajtje të përditësuara, është e mundur që kjo të jetë për shkak të memories së memories. Mësoni se si të fshini cache në shfletuesin Mozilla Firefox.

Fshirja e shpejtë me shkurtoren e tastierës

Për të fshirë cache-in e shfletuesit me një shkurtore në Firefox, ndiqni këto hapa:

Shtypni menjëherë tastet e mëposhtme: [Ctrl], [Shift] dhe [Del]. Hapet një dritare kërcyese me titullin “Pastro historinë e fundit”.

Në menunë rënëse, mund të përcaktoni intervalin kohor që dëshironi të fshini cache. Ju keni opsionet e mëposhtme: ora e fundit, dy orët e fundit, katër orët e fundit, sot ose të gjitha.

Për të fshirë të gjitha të dhënat, zgjidhni “Të gjitha” nga menyja rënëse…

Më pas, klikoni në shigjetën pranë “Detajet” dhe ndryshoni mundësitë e ndryshme për të zgjedhur se cilat të dhëna duhet të fshihen. Nëse dëshironi të fshini vetëm cache, atëherë shënoni vetëm kutinë e zgjedhjes pranë “Cache”.

Me një klikim në butonin “pastroni tani” ju fshini cache.

Rifresko faqen më pas

Si të pastroni cache në Microsoft Edge

Kur faqet e internetit nuk ngarkohen me të dhënat më të fundit, mund të jetë për shkak se ju duhet të fshini skedarët e ruajtur në memorie, në mënyrë që të lejoni shfletuesin të shkarkojë të dhëna të reja. Për të zbrazur cache, mund të ndiqni një nga udhëzimet e mëposhtme:

Pastro të dhënat e shfletuesit në Microsoft Edge me shkurtoren e tastierës.

Shtypni tastet [Ctrl], [Shift] dhe [Del].

Hapet një dritare e re. Zgjidhni opsionin “shërbime dhe skedarë të përkohshëm”.

Konfirmoni zgjedhjen tuaj duke klikuar në butonin “fshij”.